slide1

Vijftien jaar geleden woonden Joost en Liesbeth in een huis uit de jaren 20: een prachtig huis met boven de schuiframen glas-in-lood, diepe vensterbanken van natuursteen, hoge plafonds en een gevel met sierwerk en mooie details. “Kortom een prachtig huis, dat beter ingericht moest worden;” vertelt Liesbeth. “Via via hoorden we dat Bouwbedrijf Koenen uit Holthees goed werk levert, ervaring heeft met renovaties en betrouwbaar is. Dat sprak ons wel aan, want de opdracht die er lag was ingewikkeld, we wilden behoorlijk schuiven met ruimtes en aan de achterkant moest een flinke uitbouw gerealiseerd worden… dit alles moest binnen 3 maanden klaar zijn; dat was voor ons een harde eis. Joost wilde geen gedoe over ‘meer- en minder werk’; hij vond dat binnen alle redelijkheid van beide kanten dingen moesten kunnen. En dat is ook zo gebleken; we hebben hier na de verbouwing nog dertien jaar met veel plezier gewoond.”

radertje

Wensen voor de toekomst

“Na jaren kreeg ons leven een andere wending, kinderen gingen het huis uit en ik ging een opleiding volgen aan de Academie voor schone kunsten in België. Mijn werk is nogal ‘uitbundig’ en niet geschikt voor een zolderruimte. Ik stond vooral buiten te werken of bezette de hele keuken met mijn projecten. Tijdens een van onze gesprekken over ‘wensen voor de toekomst’; bleek dat wij het heel leuk zouden vinden om nog één keer intensief betrokken te zijn bij een bouw. We spraken een architect, waren enthousiast over zijn plannen en hebben toen meteen Bouwbedrijf Koenen gebeld. We wilden niet gaan shoppen bij verschillende aannemers, Bouwbedrijf Koenen had ons vertrouwen al gewonnen en we waren ervan overtuigd dat we samen tot een prachtig resultaat zouden komen.

Op stoom

Inmiddels zijn we goed op stoom: de mensen van Koenen zijn er elke dag, het zijn prettige mensen: ik zie een goede mix tussen ervaren werkers en jongeren. Wat me opvalt is dat ze graag bij Koenen lijken te werken, ze zijn trots op het resultaat. De samenwerking met uitvoerder Bart is heel plezierig. Extra fijn vind ik de tweewekelijkse bouwvergadering. Tijdens die bijeenkomst bespreken we een hele lijst met punten waar Koenen mee bezig is, we strepen af wat al gebeurd is en zo zie je bijvoorbeeld dat het moment daar is om over elektra na te denken. Dan neemt de man van het elektrotechnische bedrijf contact met ons op en delen we met hem al onze wensen op het gebied van elektra. Koenen leidt deze onderaannemers en zij nemen zelfstandig contact met ons op. Eigenlijk is de bouw een geoliede machine: je ziet dat alle radertjes lopen en dat het ene radertje het andere aandrijft. Ik hoop dat de bouw vlot blijft lopen en dat, net als vorige keer, de termijn gehaald wordt. Ik geniet met volle teugen van het proces en verheug me op het eindresultaat.”

Joost & Liesbeth - Venray

Voor de Fam. Verstegen werd onlangs een schitterend woonhuis gebouwd.

Op het nieuwbouwplan 'Soetendaal 'in Vierlingsbeek heeft Bouwbedrijf FA. Koenen & ZN een woning gebouw voor de fam.Thijssen.  

In 2008 is Bouwbedrijf Koenen & Zn. begonnen aan het bouwen van een vrijstaande woning in Ewijk. 

Ga naar boven