slide1

24 appartementen Boxmeer

 

In Boxmeer zijn we 24 appartementen aan het bouwen in drie bouwlagen. Dit appartementencomplex staat bekend onder de naam  “ De Elzen “ en zijn ontworpen door architecten buro Van Rooij uit Boxmeer


Planning

Nadat op de locatie de oude leegstaande gebouwen waren gesloopt zijn de bouwwerkzaamheden direct gestart. In juli 2016, net voor de bouwvak, hebben we de betonpalen aangebracht. Deze konden in de vakantie mooi harden. Direct na de vakantie zijn de funderingsbalken  gemaakt. Om bouwtijd te winnen hebben we de ronde daken geprefabriceerd. Deze kwalitatief hoogwaardige dakelementen hebben onze vakbekwame timmerlieden in een overdekte loods, onder optimale omstandigheden gemaakt.  Net voor kerstmis zijn de elementen, waarvan sommige wel 12 meter lang waren, met een reuze bouwkraan geplaatst en kon de dakbedekking worden aangebracht. Op deze manier is de bouwtijd met vele weken ingekort en is de kwaliteit verhoogd. Net voor kerst konden we het hoogste punt vieren.

Samenwerking  met  de opdrachtgever : Vagocom nederland -

Onze opdrachtgever prijst ons om onze open communicatie.  Hij vindt dat we als aannemer onze verantwoordelijkheden nemen. Philip van Haeren van Vagocom: ‘Ik vind het belangrijk om lokaal in te kopen: zo gun je de ondernemers om je heen hun boterham en kun je rekenen op een vlotte service, mocht er later wat aan de hand zijn” Wat ik ook fijn vind aan Bouwbedrijf Koenen is dat ze open staan voor mijn wens om zelf diverse materialen aan te leveren."

De appartementen

De levensloop bestendige woningen worden straks door de opdrachtgever verhuurd. Dankzij een lift zijn alle verdiepingen makkelijk te bereiken.  Op de begane grond beschikt elke woning over een ruime berging. De appartementen  staan in een rustige omgeving van Boxmeer dicht bij het centrum. Meer informatie staat op de specifieke website: www.de-elzenwonen.nl.

    4 montage dakelement5 uitvoerder en opdrachtgever    6 binnenzijde

 

In uitvoering: Project 24 huur-appartementen in Boxmeer.

In Boxmeer zijn we nu 24 huurappartementen aan het bouwen.  (ter plaatse van de voormalige kringloopwinkel aan de Elzenstraat.)

De woningen worden gebouwd in opdracht van Vagocom Nederland BV en zijn ontworpen door architectenbureau Van Rooij te Boxmeer.

Het ontwerp van het gebouw is heel apart.

Wat meteen opvalt is de zinken gebogen dakvorm. Elk appartement heeft een eigen balkon. Ook heeft de opdrachtgever gekozen voor een bijzondere gevelsteen. Namelijk een handvorm gebakken steen die in de  oudste tunnel- gestookte steenfabriek in Deest wordt  gemaakt.

In het hand-gestookte bakproces in een tunneloven krijgen de stenen een zeer grote kleurvariatie. Dat betekent voor onze metselaars dat aan het mixen van de stenen grote aandacht moet worden besteed.

Het metselverband is stootvoegloos, Dit houdt in dat de stenen allemaal in horizontale rijen aan elkaar worden gelegd. Hierdoor krijgt het gebouw een spannend gestreept uiterlijk. Tenslotte is er gekozen voor verdekt liggende aluminium kozijnen. Hierdoor zie je  weinig kozijn en voornamelijk veel glas. De contouren van het gebouw worden daardoor nog mooier.

Van binnen zijn het ruime appartementen. Het gebouw wordt voorzien van een personenlift. Afhankelijk van de winter wordt het 3- verdiepingen tellende complex medio 2017 opgeleverd.

2016 10 28 impressie

Bouwbedrijf Koenen heeft goed ingespeeld op de startreswoningen en CPO ( Collectief Particulier Opdrachtsgeverschap ) projecten.

Bij deze starterswoningen hebben de kopers maximale vrijheid om naar eigen inzicht zelf tijdens  de bouw hun handen uit de mouwen te steken. Daarmee bereiken ze een grote kostenbesparing op hun bouwplannen. Bouwbedrijf Koenen bouwde inmiddels al 750 twee- onder èèn kapper woningen!!

Website homepage 3a

 

 

 

 

 

Ga naar boven